Välkommen till Novischperioden
HT 2024!

Novischperiodens aktiviteter

Måndag 2/9

Introduktion i Stadsparken

Äntligen dags för att dra igång Lunds bästa novischperiod! Vi ses i stadsparken framför vita scenen kl 18:00, för att lära känna varandra, leka lekar men även för att ge information om den kommande perioden. Ni kommer även få träffa novischeriet och hela styrelsen. Efter stadsparken går varje novischgrupp hem till sina faddrar och lära känna varandra ännu mer! 

Tisdag 3/9

novischkampen – jakten på de försvunna poängen

Nu är det dags att ta fram tävlingsandan. Många av årets grupper utmärker sig för att vara duktiga på att hitta saker. Både Pokemon’s, skatter och böldpest bland annat. Nu är det dags att visa vad ni egentligen går för. På eftermiddagen träffas ni i grupperna och tar er runt till en rad olika stationer runt om i Lund. Se till att vara på plats i tid och med gott humör, för detta är även dagen som ni samlar poäng inför fulsittningen, så se till att ge allt (och vinna)!

Onsdag 4/9

biljettförsäljning

Det är dags att köpa biljetter för allt roligt som sker under perioden. Vi träffas utanför AF-borgen och grupperna kommer komma i olika timeslots för att köpa biljetter, eftersom det annars blir kaos för oss som ska sälja biljetterna! 

Torsdag 5/9

Grisasittning med lupef – exklusivt eftersläpp på ssk

Äntligen dags för periodens första sittning så glöm inte sångböckerna för detta! Grupperna träffas vid ca 18.00 för sittning, och sedan vankas det ett Lupef-exklusivt eftersläpp på SSK som vi abonnerat för kvällen!

Fredag 6/9

Hälsningsgillet och Utebio på kollektivet 

Hälsningsgillet är ett unikt tillfälle för nya studenter att mingla samtidigt med alla olika föreningar, kårer och nationer på Lunds Universitet! Sker på AF-borgen mellan kl 12:00-16:00. Kom och träffa bland annat Lupef! 

Förbered er sedan på en mysig kväll med popcorn, läsk och film då vi samlas på ett av Lunds bästa kollektiv för en utebio! Styrelsen bjuder på läsk och snacks, och vi har en mysig fredagskväll ihop! 

LÖrdag 7/9

Lundapalooza (dagsfest) med eftersläpp på ÖGs

Missade du sommarens festivaler? Ingen fara, för nu ordnar Novischeriet x Sociala utskottet terminens fetaste dagsfest. Det blir dans, mingel och tävlingar och vi bjuder på sommarens bästa DJs, loungeområde, dryck, snacks och våra sponsorer erbjuder studentplånbokens bästa deals. Vi varvar festande med rafflande tävlingar där vinst är det enda som räknas. Detta VILL du inte missa. Vi träffas i Stadsparken kl 11:30 för att i grupperna tävla om avgörande poäng till slaget om fulsittningen, samt njuta av schysst musik och har det riktigt trevligt ihop! 

På kvällen träffas vi tillsammans med en annan novischgrupp och har gemensamt förfest innan det blir eftersläpp på Östgöta Nation, så vi alla kan försonas efter dagens bravader.

Söndag 8/9

Enhetsmil!

Dags för en riktig Lunda-tradition, nämligen enhetsmil! Man promenerar en mil och dricker en enhet valfri dryck (minst 4 enheter vatten rekommenderas!!). Vi går i samlad trupp från Lund till Lomma, och leker lekar på vägen. I Lomma samlas vi för en dagsfest med bad och lek på Lomma Beach.

måndag 9/9

VILodag!Tisdag 10/9

Dryckesprovning hemma hos faddrar

Ni samlas hemma hos någon av er faddrar för en magnifik dryckesprovning, men även för en mysig spelkväll! 

Onsdag 11/9

Föreläsning “Garantera godkänt på tentan” med SI och Gemensam grillkväll 

Föreläsning med Utbildningsutskottet samt era blivande SI-ledare! Utformat för alla er som läser statsvetenskap, men lika bra för er som är nya på universitetet eller på institutionen. Vi ger er bästa tips och tricks för att klara tentorna, samt exklusiv möjlighet att ställa frågor till SI-ledarna. 

Efteråt träffas vi alla grupper för en grillkväll i stadsparken kl 18:00. Vi minglar, lär känna varandra och leker lekar tillsammans. 

Torsdag 12/9

Fulsittning på Lunds Nation (hälften av grupperna)

Äntligen dags för den första riktiga sittningen för hälften av grupperna. Kom med din bästa utklädnad så ses vi på Lunds Nation för en riktigt rolig sittning samt eftersläpp. Glöm inte sångböcker och bordspresent!

Fredag 13/9

Fulsittning på Helsingkrona Nation (hälften av grupperna)

Andra omgången fulsittning för de grupper som inte hade i torsdags. Denna gång bär det av till Helsingkrona Nation för sittning samt eftersläpp. Kom i din bästa utklädnad för en otrolig kväll, och glöm för guds skull inte sångbok och bordspresent!

Lördag 14/9

Brunch på Kristianstads Nation

Vi har en mysig bakisbrunch på Kristianstads Nation. Sampol x Panorama håller quiz med möjlighet att kamma hem fina priser. Obs: brunchen erbjuds i flera sittningar. Era faddrar vet vilken timeslot ni har!

Söndag 15/9

Paradismästerskapet – Lupef x DOXA x Kuf

Nu är det tävlingar igen och endast vinst som gäller när vi slås ihop med våra grannföreningar. Vi ses 13:30 på St. Hans backar där vi ska avgöra ett decenniums lång kamp mellan Lupefs, DOXA (Sociologerna i Lund) och Kuf (Kriminologernas Universitetsförening). Öva på kastarmen, snacka igång pannbenet ocb gör er redo för en kamp av blod, svett och tårar. Lär känna andra studenter och visa att Lupef är bäst i stan!

Måndag 16/9

Föreläsning “Lundsurvival: Konsten att kombinera plugg och livet i Lund” med Studieverkstaden 

Utbildningsutskottet anordnar föreläsning med Studieverkstaden i Ed129 mellan kl 15-17. Detta är er allas guide till livet i Lund, och hur du får ut så mycket som möjligt av dina studier och det fantastiska möjligheterna staden har att erbjuda. Undrar du hur man ska tänka med anteckningar? Hur mycket behöver man egentligen plugga? Är det blyerts- eller bläckpenna experterna använder? Vi har svaren! 

Tisdag 17/9

Get Active!

Denna dag är till för att engagera sig i Lupef och lära känna alla utskott! Vi ses på Café Eden kl 16:30 och minglar runt tillsammans. Detta är en perfekt möjlighet att utforska föreningen och signa upp dig för information om du vill bli engagerad eller bara veta mer. Vilka utskott finns det? Hur kommer man in i föreningen och får ta del av alla roliga event samt fantatiskt tackversamhet? Hur gör man om man vill bli fadder? Vi har svaren!

Onsdag 18/9

Tura – Novischeriet x Reseutskottet

Äntligen dags att tura! Vårt eget reseutskott tar sig an denna studenttradition som går ut på att hoppa på båten i Helsingborg, men sedan aldrig går av i Danmark, utan stanna kvar och roa sig på båten. Vi åker även i samlad trupp till Helsingborg och under tiden vi turar kommer det även vara dags att kämpa för att få en belöning! 

Torsdag 19/9

Cykelfest

Den härligaste dagen på perioden är kommen, cykelfesten!! Massa roliga aktiviteter och vad kan vara bättre än att cykla genom hela Lund som en äkta student? Vi träffas sedan på Wermlands nation för gemensamt eftersläpp!

fredag 20/9

vilodag (+ faddermiddag)

Faddrarna äter gemensam middag som tack för denna period!

lördag 21/9

Finsittning på AF-borgen med exklusivt Lupef-eftersläpp på Hallands!

Slutaktiviteten för hela novischperioden, men vad kan inte vara bättre än att fira av vår härliga novischperiod med en fantastisk finsittning i AF-borgen på Cafe Athen. Glöm inte heller sångboken och bordspresent! Efteråt vankas det ett exklusivt eftersläpp som håller på ända till 03 – när vi abonnerat Hallands Nation!


Hej!

Vi i Lupef tycker det är otroligt kul att du vill ta del av vår novischperiod, där vi välkomnar dig till Lund och Lupef med dunder och brak!

För att gå med i Lupefs novischperiod måste du först vara medlem i föreningen. Den första knappen nedan tar dig till sidan där du blir medlem i Lupef. Den andra knappen tar dig till ett Google Docs-formulär där du anmäler dig till vårens novischperiod. 

Hoppas ni är lika taggade som vi är! Ses snart!

Vanja Hörnfeldt, novischansvarig

kontakt: novisch@lupef.se

Alma Röstin,
fadder­general

Edvin Norberg,
fadder­general

Sofia Jansson,
fadder­general

Elsa Arnberg,
fadder­general

kontakt: faddergeneraler@lupef.se