Välkommen till Novischperioden
HT 2020!

Novischperiodens aktiviteter

Uppdaterat 2020-09-09

NOVISCHGUIDE TILLGÄNGLIG
Nu finns höstens novischguide tillgänglig, du hittar den via denna länken eller via knappen till höger! Perfekt att ha nära till hands om du är nyfiken på föreningen eller har funderingar kring studentlivet.

NOVISCHPERIOD FULLSATT
Höstens novischperiod är nu fullsatt. Du kan fortfarande anmäla dig, men hamnar då på reservlistan.

INFORMATION MED ANLEDNING AV COVID-19
Årets novischperiod har en annorlunda utformning emot tidigare år på grund av covid-19. Vi har anpassat periodens aktiviteter och delat upp grupperna för att novischperioden ska kunna genomföras i enlighet med rådande restriktioner. Schemat nedan är det uppdaterade schemat. Novischutskottet är övertygade om att den här novischperioden fortfarande kommer bli fantastiskt kul, oroa er inte! Ps. Längst ner finns även ett läskande erbjudande som sparar dig värdefulla CSN-pengar, passa på!  

Varmt välkomna till LUPEF och höstens novischperiod 2020! 

Fredag 28/8

Lekar i Stadsparken 12.00

Vi leker lekar i stadsparken en eftermiddag! Novischerna träffar sina faddergrupper för första gången och styrelsen hälsar alla välkomna på novischperiodens första event.

Lördag 29/8

Slaget om Fulsittningen 13.00

Novischgrupperna tävlar mot varandra om vem som först får bestämma tema för gruppen till den kommande fulsittningen.

BUCKETLISTRACE + FEST 19:00

Novischgrupperna samlas för ett minirace genom Lund innan novischperiodens första fest. Vem lyckas med alla utmaningar först? Dessa poäng hör också till Slaget om Fulsittningen.

Måndag 31/8

Terminstart OCH MIDDAG MED GRUPPEN 17.00

LUPEF finns på plats på Eden under era introduktionsmöten för att prata och svara på frågor! Er första dag vid universitetet avslutas sedan med en mysig middag med den egna novischgruppen.

Tisdag
1/9

Maxa din studieteknik 10.00-12.00

Föreläsning med Studieverkstaden om hur du hittar verktygen till bra studieresultat! I år med ett fokus på hur man bäst studerar på distans!

Biljettförsäljning 15.00

För samtliga aktiviteter under de kommande veckorna.

Onsdag 2/9

BOTANBORG 16.00

Novischernas Bodaborg, i alla fall ungefär. Botaniska trädgården fylls med utmaningar. Vilken novischgrupp hinner klara flest innan tiden tar slut?

Torsdag 3/9

FEST 19.00

Novischgrupperna slår ihop sig två och två för en ännu roligare fest än den första.

Fredag
4/9

Hälsningsgillet

Årets hälsningsgille har blivit digitalt! Mellan den 4-18e september ändras hälsningsgillets hemsida för att marknadsföra Studentlunds alla föreningar, nationer, och andra organisationer som vill komma i kontakt med Lunds studenter. Gå in och ta en titt och bekanta dig med alla delar av studentlivet!

Lördag 5/9

Dagsfest 13.00

Novischgrupperna samlas i lite parker för dagsfest! Sol, kubb och kanske till och med någon match volleyboll står på agendan för detta parkhäng. För vem går egentligen ut sent på kvällen när man kan göra det mitt på dagen istället?

Söndag 6/9

Brunch på Östgöta nation 11.00 & 13.00

Brunchsittning med flera novischgrupper, en med start 11:00 och en 13:00.

Stora Fadderdagen

Faddrarna anordnar efter brunchen heldagsaktiviteter med sina respektive novischgrupper.

Måndag 7/9

Studiestuga inför duggan

Föreläsning med Studiestugan inför duggan som statsvetarstudenterna har senare i veckan. 

Onsdag 9/9

Get active 17.00

En minimässa där du får möjlighet att lära känna LUPEF:s utskott. Kom, drick kaffe, och hitta ett utskott som passar dig och dina intressen!

TorsdAg 10/9

PUBQUIZ 19.00

Se till att just din novischgrupp tar hem segern i det traditionsenliga musikquizet hemma hos din favoritfadder!

Fredag 11/9

ZOOM- FULSITTNING 19.00

Novischgrupperna möts hemma hos sina faddrar för LUPEF:s allra första digitalasittning! Men utöver närvaron av skärmar ändras ingenting. På fulsittningen ska man fortfarande klä sig så fult man kan, och banka i borden tills kvällen tar slut.

Lördag 12/9

FILMKVÄLL 18.00

Efter vad som antagligen blir en intensiv fredag samlas novischgrupperna hemma hos sina faddrar för att vara lite trötta tillsammans, under en riktigt mysig filmkväll.

Söndag 13/9

ANDRA FADDERDAGEN

Faddrarna anordnar ännu en gång heldagsaktiviteter med sina respektive novischgrupper, denna gång med en twist.

Måndag 14/9

Novischföreläsning 18.45

Samhällspolitiska utskottet anordnar varje termin en intressant föreläsning för novischerna. I år blir den digital, men lika intressant för det! Håll utkik på Facebook för mer information om terminens föreläsning!

Tisdag 15/9

AFTER-SCHOOL 19.00

Tredje veckan in på plugget kan man behöva en liten pick-me up, så tisdagen den 15/9 vankas det after-school med den egna novischgruppen! Allt från kväll på bar till en drink-kväll hemma är möjligt, men trevligt blir det oavsett.

Fredag 18/9

CYKELFEST 19.00

Periodens sista vanliga utgång har blivit en cykelfest! Så grabba tag i cykeln och ditt festligaste humör för en riktigt rolig kväll, för det är dags att bli introducerade till denna studentlivstradition.

Lördag 19/9

ZOOM-FINSITTNING 19.00

Novischperioden avslutas med en digital finsittning! Klädkod för kvällen är mörk kostym. På novischperiodens absolut sista kväll bjuds det på fina tal, mycket sång och prisutdelning. Detta vill ni inte missa!

Genom LUPEF:s samarbete med Hedvig får du 200 kr rabatt på novischperiodens biljettförsäljning om du skaffar Hedvigs hemförsäkring. Klicka här för att ta del av erbjudandet!

Hej!

Vi i LUPEF tycker det är otroligt kul att du vill ta del av vår novischperiod, där vi under tre veckor i augusti och september månad kommer ha sittningar, pubquiz, tävlingar och massor av andra roliga aktiviteter. Dessvärre är alla platser på novischperioden nu fyllda.

Den första knappen nedan tar dig till sidan där du blir medlem i föreningen. Den andra knappen tar dig till ett Google Docs-formulär där du skriver in din kontaktinformation. Du hamnar då på en reservlista, som vi kommer ta ifrån om/när platser öppnar upp! Glöm inte att även om du blir erbjuden en plats måste du vara medlem för att säkra platsen.

Hoppas ni är lika taggade som vi är! Ses snart!

Novischansvarig, porträttbild

Sara Forghani Eklund, novischansvarig

Faddergeneraler, porträttbild

Julia Renman & Myra Pernvall, fadder­generaler

kontakt: novisch@lupef.se