Välkommen till Novischperioden
HT 2023!

Novischperiodens aktiviteter

Måndag 28/8

Introduktion i stadsparken

Startskottet för Novischperioden: 19:00.
Första dagen ses vi i Stadsparken för att leka lite lekar och för att alla ska få träffa varandra, men även för att ge information om den kommande perioden. Detta kommer vara ett tillfälle för er att träffa novischeriet och styrelsen. Sedan efter introduktionen så går varje grupp hem till sina faddrar och lär känna varandra.

Tisdag 29/8

Biljettförsäljning vid af-borgen

Andra dagen är det dags att köpa biljetter för allt roligt som sker under perioden. Vi träffas utanför AF-Borgen och grupperna kommer komma i olika timeslots för att köpa biljetter, eftersom det annars blir kaos för oss som ska sälja biljetterna.

Onsdag 30/8

Tävlingar i stadsparken

Nu är det dags att ta fram tävlingsandan. På eftermiddagen så ska ni vara på plats i stadsparken för massa roliga aktiviteter. Se till att vara på plats i tid! Detta är även dagen som ni samlar poäng inför fulsittningen, så se till att vinna!

Torsdag 31/8

Maxa din studieteknik

Utbildningsutskottet kommer tillsammans med SI-ledare från SVET att hålla i en föreläsning där man får de bästa knepen att maxa sin studieteknik och en introduktion till hur man skriver en hemtenta. Perfekt tillfälle att göra sig redo inför sina studier! Sker på Eden sal 236 kl:15:30!

Fredag 1/9

Grisasittning (Hälften av grupperna) med eftersläpp på Helsingkronas

Äntligen dags för periodens första sittning så glöm inte sångböckerna för detta! Hälften av grupperna träffas i sina grupper vid 18.00, och sedan vankas det eftersläpp på Helsingkronas Nation. 

LÖrdag 2/9

Grisasittning (Hälften av grupperna) med eftersläpp på Sydskånska

Äntligen dags för periodens första sittning så glöm inte sångböckerna för detta! Hälften av grupperna träffas i sina grupper vid 18.00, och sedan vankas det eftersläpp på Sydskånska Nationen.  

Söndag 3/9

Dagsfest i Botaniska

Vi träffas 13:00 i Botaniska trädgården för lite dagsfest! Ta med en filt, dryck och mat så rundar vi av veckan med ett stort pang!

måndag 4/9

Inför duggan

Dagen är kommen för den härliga föreläsningen Inför Duggan. Föreläsningen som förbereder alla nyanlända novischer inför den fruktade duggan. Utbildningsutskottet håller denna tillsammans med SI-ledare från SVET. Sker på Eden i sal 236 kl 15!

Tisdag 5/9

Dryckesprovning hemma hos faddrar

Ni samlas hemma hos någon av er faddrar för en magnifik dryckesprovning, men även för en mysig spelkväll!

Onsdag 6/9

Novischföreläsning

Samhällspolitiska utskottet håller i en föreläsning för alla nyanlända novischer! Mer information kommer.

Torsdag 7/9

Fulsittning på Lunds Nation och Östgöta Nation

Dags för den första riktiga sittningen. Kom med din bästa utklädnad så ses hälften av grupperna på Östgöta Nation och andra hälften på Lunds Nation. Sedan kommer blir det eftersläpp på respektive nation! Glöm inte sångböcker och bordspresent!

Fredag 8/9

HÄLSNINGSGILLET

Hälsningsgillet är ett unikt tillfälle för nya studenter att mingla med alla olika föreningar, kårer och nationer på Lunds Universitet!

Lördag 9/9

Slaget om samvetet!

Slaget om Samvetet är en stor aktivitet som arrangeras av Samhällsvetarkåren, där varje förening och sektion inom kåren årligen träffas i Sankt Hans Backar för att tävla mot varandra i ett maxat mästerskap! Kommer mer information gällande detta evenemang, och det kommer att vara ett begränsat antal platser.

Söndag 10/9

Stora fadderdagen

Faddrarna väljer aktivitet! Kanske en tur till havet eller gå den mytomspunna enhetsmilen? Det är upp till faddrarna att visa det bästa med Lunds studentliv!

Måndag 11/9

Vila!


Tisdag 12/9

Get Active

Denna dag är till för att engagera sig i Lupef och lära känna alla utskott!

Onsdag 13/9

Cykelfest och exklusivt eftersläpp på Sydskånska

Den härligaste dagen på perioden är kommen, cykelfesten!! Massa roliga aktiviteter och vad kan vara bättre än att cykla genom hela Lund som en äkta student. Vi träffas sedan på Sydskånska Nationen för ett Lupef-exklusivt eftersläpp!

Torsdag 14/9

Stora Spexdagen

Spexdagen är till för att komma igång med de olika spex på finsittningen! Mer information kommer. 

fredag 15/9

vila!


lördag 16/9

Finsittning på Café Athen och exklusivt eftersläpp på Västgöta Nation

Slutaktiviteten för hela novischperioden, men vad kan inte vara bättre än att fira av vår härliga novischperiod med en fantastisk finsittning på Café Athen! Glöm inte heller sångboken och bordspresent! Efteråt vankas det Lupef-exklusivt eftersläpp på Västgöta Nation.


Hej!

Vi i Lupef tycker det är otroligt kul att du vill ta del av vår novischperiod, där vi välkomnar dig till Lund och Lupef med dunder och brak!

För att gå med i Lupefs novischperiod måste du först vara medlem i föreningen. Den första knappen nedan tar dig till sidan där du blir medlem i Lupef. Den andra knappen tar dig till ett Google Docs-formulär där du anmäler dig till vårens novischperiod. 

Hoppas ni är lika taggade som vi är! Ses snart!

Elin Hallin, novischansvarig

kontakt: novisch@lupef.se

Saga AtKisson,
fadder­general

Elin Frisk,
fadder­general

Samuel Rivera,
fadder­general

Gabriel Hof,
fadder­general

kontakt: faddergeneraler@lupef.se