Välkommen till Novischperioden
VT 2024!

Novischperiodens aktiviteter

Måndag 15/1

Introduktion i Café Athen

Startskottet för Novischperioden: 19:00.
Första dagen ses vi i Café Athen på entreplan i AF-borgen för att alla ska få träffa varandra, men även för att ge information om den kommande perioden. Detta kommer vara ett tillfälle för er att träffa novischeriet och styrelsen och självklart era faddrar. Efter introduktionen så går varje grupp hem till sina faddrar och lär känna varandra.

Tisdag 16/1

Poängjakt på stan

Nu är det dags att ta fram tävlingsandan. På eftermiddagen så  träffas ni i grupperna och tar er runt till en rad olika stationer runt om i Lund. Se till att vara på plats i tid och med gott humör, för detta är även dagen som ni samlar poäng inför fulsittningen, så se till att vinna!

Onsdag 17/1

Maxa din studieteknik och Biljettförsäljning

Utbildningsutskottet kommer tillsammans med Studieverkstan att hålla i en föreläsning där man får de bästa knepen att maxa sin studieteknik. Perfekt tillfälle att göra sig redo inför sina studier! Sker i sal; G:a polikliniken 123 kl 14:00-16:00.

Även dags att köpa biljetter för allt roligt som sker under perioden. Vi träffas på Lupefs kontor på AF-Borgen på våning 4 och grupperna kommer komma i olika timeslots för att köpa biljetter, eftersom det annars blir kaos för oss som ska sälja biljetterna.


Torsdag 18/1

Grisasittning med eftersläpp på Östgöta Nation

Äntligen dags för periodens första sittning så glöm inte sångböckerna för detta! Grupperna träffas vid 18.00, och sedan vankas det gemensamt eftersläpp på Östgöta Nation efter sittningen.

Fredag 19/1

VILALÖrdag 20/1

Tävlingar i Bollhuset och gemensamt eftersläpp på Västgöta Nation

Nu är det återigen dags att ta fram tävlingsandan! Idrotteriet x Novischeriet anordnar rafflande tävlingar där vinst är det enda som räknas! Vi träffas i Bollhuset 11:30 för att i grupperna tävla om avgörande poäng till slaget om fulsittningen. 

På kvällen träffas vi tillsammans med en annan novischgrupp och har gemensamt förfest innan det blir eftersläpp på Västgöta Nation, så vi alla kan försonas efter dagens tuffa tävlingsanda. 

Söndag 21/1

Slaget om fulsittningen och tura mellan Helsingborg och Helsingör!

Äntligen dags att tura! Denna studenttradition går ut på att man hoppar på båten i Helsingborg, men att man aldrig går av i Danmark, utan stannar kvar och roar sig på båten. Vi åker även i samlad trupp till Helsingborg och under tiden vi turar kommer det även vara dags att kämpa för att få en belöning!

måndag 22/1

VILA!Tisdag 23/1

Dryckesprovning hemma hos faddrar

Ni samlas hemma hos någon av er faddrar för en magnifik dryckesprovning, men även för en mysig spelkväll!

Onsdag 24/1

Inför tentan-föreläsning

Utbildningsutskottet håller tillsammans med SI-ledare från SVET i exklusiv föreläsning gällande att skriva sin första (eller tionde) hemtenta. Ni får värdefulla tips kring upplägg, skrivandet och stresshantering som SI-ledarna annars inte tar upp på SI-passen. Sker i: Ed236 kl 15:00-17:00. 

Torsdag 25/1

Hälsningsgillet och Fulsittning för hälften av grupperna

Hälsningsgillet är ett unikt tillfälle för nya studenter att mingla med alla olika föreningar, kårer och nationer på Lunds Universitet! Sker på AF-borgen mellan kl 12:00-16:00. 

På kvällen är det dags för den första riktiga sittningen för hälften av grupperna. Kom med din bästa utklädnad så ses vi på Östgöta Nation för en riktigt rolig sittning samt eftersläpp. Glöm inte sångböcker och bordspresent!

Fredag 26/1

Novischpong på Västgöta Nation

Vi träffas kl. 19:00 på Västgöta Nation där det vankas Novischpong med Mario Kart, rundpong och häng i baren!

Lördag 27/1

Fulsittning för hälften av grupperna

Andra omgången fulsittning för de grupper som inte hade i torsdags. Denna gång bär det av till Malmö Nation för sittning samt eftersläpp. Kom i din bästa utklädnad för en otrolig kväll, och glöm för guds skull inte sångbok och bordspresent!

Söndag 28/1

Brunch på Helsingkrona Nation

Novischeriet i samarbete med Panorama och Samhällspolitiska utskottet anordnar brunch på Helsingkrona Nation. Vi avnjuter god mat, härligt sällskap samt en rolig aktivitet tillsammans i två omgångar. Hälften av grupperna kommer 11:00 och den andra hälften kommer 13:00.  

Måndag 29/1

Vila!Tisdag 30/1

Get Active

Denna dag är till för att engagera sig i Lupef och lära känna alla utskott! Vi ses på Café Eden kl 16:30 och minglar runt tillsammans!

Onsdag 31/1

Nationsmil

Lunds universitet erbjuder Sveriges, eller kanske nordens bästa, studentliv. Vi har både föreningar, organisationer och aktiva studenter att tacka, men framförallt våra fantastiska nationer. Vi ses kl 17:00 i grupperna och besöker alla Lunds nationer, Lupefs styrelse samt några våra sponsorer och tävlar mot de andra grupperna i en rad olika utmaningar! 

Torsdag 1/2

Cykelfest med eftersläpp på Sydskånska Nationen

Den härligaste dagen på perioden är kommen, cykelfesten!! Massa roliga aktiviteter och vad kan vara bättre än att cykla genom hela Lund som en äkta student? Vi träffas sedan på Sydskånska Nationen för gemensamt eftersläpp!

fredag 2/2

vila!lördag 3/2

Finsittning på Lunds Nation

Slutaktiviteten för hela novischperioden, men vad kan inte vara bättre än att fira av vår härliga novischperiod med en fantastisk finsittning på Lunds Nation! Glöm inte heller sångboken och bordspresent! Efteråt vankas det ett magiskt eftersläpp, även det på Lunds Nation.


Hej!

Vi i Lupef tycker det är otroligt kul att du vill ta del av vår novischperiod, där vi välkomnar dig till Lund och Lupef med dunder och brak!

För att gå med i Lupefs novischperiod måste du först vara medlem i föreningen. Den första knappen nedan tar dig till sidan där du blir medlem i Lupef. Den andra knappen tar dig till ett Google Docs-formulär där du anmäler dig till vårens novischperiod. 

Hoppas ni är lika taggade som vi är! Ses snart!

Vanja Hörnfeldt, novischansvarig

kontakt: novisch@lupef.se

Alma Röstin,
fadder­general

Edvin Norberg,
fadder­general

Sofia Jansson,
fadder­general

Elsa Arnberg,
fadder­general

kontakt: faddergeneraler@lupef.se