Välkommen till Novischperioden
HT 2020!

Novischperiodens aktiviteter

På grund av rådande omständigheter med Covid-19 så kan vår novischperiod komma att se annorlunda ut i höst. Nedan finner ni ett schema och en beskrivning av hur den är menad att se ut, men LUPEF kommer att följa Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer och restriktioner när det blir tydligt vad de blir till hösten. Detta kan innebära en helt eller delvist digital novischperiod. Vi i novischutskottet har massor av idéer för hur en sådan novischperiod kan bli riktigt kul, så oroa er inte! En novischperiod ska ni få! 

När vi har tagit ett beslut så kommer vi skicka ett mail till alla er som redan anmält er samt meddela beslutet på denna sida.

Fredag 28/8

Lekar i Stadsparken 12.15

Vi leker lekar i stadsparken en eftermiddag! Novischerna träffar sina faddergrupper för första gången och styrelsen hälsar alla välkomna på novischperiodens första event.

Lördag 29/8

Slaget om Fulsittningen 14.00

Novischgrupperna tävlar mot varandra om vem som först får bestämma tema för gruppen till den kommande fulsittningen.

Utgång på Västgöta nation 22.30

Exklusivt för medlemmar! Glöm inte leg och studentleg!

Måndag 31/8

Terminstart med grillkväll 19.00

LUPEF finns på plats på Eden under era introduktionsmöten för att prata och svara på frågor! Er första dag vid universitetet avslutas sedan med en mysig grillkväll på Ulrikedals innergård.

Tisdag 1/9

Maxa din studieteknik

Föreläsning med Studieverkstaden om hur du hittar verktygen till bra studieresultat!

Biljettförsäljning

För samtliga aktiviter under de kommande veckorna

Onsdag 2/9

BOTANBORG 16.00

Novischernas Bodaborg, i alla fall ungefär. Botaniska trädgården fylls med utmaningar. Vilken novischgrupp hinner klara flest innan tiden tar slut?

Torsdag 3/9

Utgång på Malmö nation 22.30

Förfest med den egna novischgruppen innan alla möts upp på Malmö nations nattklubb Casanova, och dansar hela vägen tills Stad i ljus.

Fredag 4/9

Hälsningsgillet 12.00–16.00

Öppet hus med Studentlunds alla föreningar, nationer, och andra organisationer och föreningar som vill komma i kontakt med Lunds studenter. Ett gyllene tillfälle att lära känna andra delar av studentlivet. Årets upplaga hålls digitalt.

Lördag 5/9

Dagsfest 13.00

Novischgrupperna samlas på nation för dagsfest! För vem går egentligen ut sent på kvällen när man kan göra det mitt på dagen istället?

Söndag 6/9

Brunch på Östgöta nation 11.00 & 13.00

Stor brunchsittning med flera novischgrupper, en med start 11:00 och en 13:00.

Stora Fadderdagen

Faddrarna anordnar efter brunchen heldagsaktiviteter med sina respektive novischgrupper.

Måndag 7/9

Studiestuga inför duggan

Föreläsning med Studiestugan inför duggan som statsvetarstudenterna har senare i veckan. 

Onsdag 9/9

Get active 17.00

En minimässa där du får möjlighet att lära känna LUPEF:s utskott. Kom, drick kaffe, och hitta ett utskott som passar dig och dina intressen!

PuBquiz på Wermlands nation 19.00

Se till att just din novischgrupp tar hem segern i det traditionsenliga musikquizet på Wermlands nation!

Torsdag 10/9

Pepprally och flaggmålning 16.00

Eftermiddagshäng i Botaniska. Vi målar flaggor, lär oss ramsor, och taggar till inför lördagens stora tävling!

Fredag 11/9

Fulsittning på Göteborgs nation 19.00

Novischgrupperna möts på Lunds nation för novischperiodens första sittning! På fulsittningen ska man klä sig så fult man kan, och banka i borden tills kvällen tar slut.

Lördag 12/9

Slaget om Samvetet

Novischgrupperna slår äntligen ihop sig mot gemensamma fiender, då LUPEF möter övriga föreningar under Samhällsvetarkåren i den årliga turneringen Slaget om Samvetet. Dagen avslutas med utgång i vår vackra AF-borg!

Söndag 13/9

Utebio

Sommaren är inte riktigt slut än! Så ta med en filt för utebio i sommarkvällen.

Måndag 14/9

Novischföreläsning 18.00

Samhällspolitiska utskottet anordnar varje termin en intressant föreläsning för novischerna. Håll utkik på Facebook för mer information om terminens föreläsning!

Tisdag 15/9

Novischpong på Västgöta nation 19.00

Mingla med din och de andra novischgrupperna över pingis, dart, beer pong och Mario Kart. Kanske kammar du även hem beer pong-turneringen.

Fredag 18/9

Utgång på Göteborgs nation 22.30

Förfest med den egna novischgruppen innan alla samlas på dansgolvet på Göteborgs nation för periodens sista vanliga utgång.

Lördag 19/9

Finsittning på Lunds nation 19.00

Novischperioden avslutas med finsittning på Lunds nation! Klädkod för kvällen är mörk kostym. På novischperiodens absolut sista kväll bjuds det på fina tal, mycket sång och prisutdelning. Detta vill ni inte missa!

Hej!

Vi i LUPEF tycker det är otroligt kul att du vill ta del av vår novischperiod, där vi under tre veckor i augusti och september månad kommer ha sittningar, pubquiz, tävlingar och massor av andra roliga aktiviteter.
Anmälan till novischperioden sker i två steg, genom att trycka på de två knapparna nedan. Den ena tar dig till sidan där du blir medlem i föreningen, den andra tar dig till ett Google Docs-formulär där du skriver in din kontaktinformation.
När du har gjort båda stegen är du anmäld till novischperioden! Oroa dig inte över att du inte får någon bekräftelse, vi har med all säkerhet fått din anmälan. När det närmar sig start kommer ni att få ett samtal med information från era faddrar, se därför till att skriva in rätt telefonnummer i anmälningsformuläret!

Hoppas ni är lika taggade som vi är! Ses snart!

Novischansvarig, porträttbild

Sara Forghani Eklund, novischansvarig

Faddergeneraler, porträttbild

Julia Renman och Myra Pernvall, fadder­generaler

kontakt: novisch@lupef.se