Panorama

Syfte och ändamål

Panorama är LUPEF:s egna tidning. Via dess två kanaler, nättidningen och pappersnumret som släpps två gånger per termin, verkar Panorama för LUPEF:s medlemmar och alla andra samhällsintresserade studenter genom att skapa en plattform för politisk och ekonomisk diskussion. Panorama behandlar och bevakar det aktuella inom politik, ekonomi, samhällsutveckling och samhällsvetenskap. Vi bidrar med en världsomfattande diskussion vars omkrets går ända ner till redaktionens säte i Lund och dess studentliv. Redaktionen ämnar dessutom att genom en aktiv bevakning av LUPEF och dess verksamhet mer explicit verka för LUPEF:s medlemmar.

Engagemang som medlem

Panoramas redaktion står öppen för alla som intresserar sig för journalistik och allt som hör därtill. Skribent, fotograf, design eller bara en person med en stark opinion utan plattform att nå ut på? Alla är välkomna. Panorama arbetar aktivt för att värna om den öppna atmosfär som vi anser driva tidningen framåt, allas röst får komma till tals och alla har möjlighet att driva igenom egna ideér. Panorama letar alltid efter nya medarbetare. Redaktionen håller möte regelbundet på Eden där alla är välkomna att delta om än bara för att inflika i diskussionen eller bidra med reflektioner. Ett engagemang inom Panorama utgör en unik chans att bli publicerad utan krav på förkunskap.

Nättidningen

Nedan finner du de tre senaste artiklarna som publicerats på Panoramas nättidning, som uppdateras löpande under terminens gång.

  • av Jack Holm
    Den 23:e oktober bjöd LUPEF:s samhällspolitiska utskott in podcasten Det politiska Spelet att spela in live i Café Athens nybyggda lokal. Panoramas Jack Holm fick den unika möjligheten till en […]
  • av Alice Uhlin
    Är du lässugen men vet inte vad du ska läsa? Alice Uhlin rekommenderar fem riktigt bra böcker. Inlägget Fem böcker du ska läsa i vinter dök först upp på Panorama.
  • av Hanna Nyberg
    "När jag är utan min telefon känner jag mina konturer." I detta utdrag från papperstidningen skriver Hanna Nyberg om att bli nedsjunken i ett hav av sociala medier och digitalisering, […]

Läs mer artiklar