Utbildnings­utskottet

Syfte och ändamål

Utbildningsutskottet är länken mellan studenter och organisationer som har resurser att hjälpa studenter med studielivet. Utskottet anordnar bland annat evenemang som på olika sätt hjälper studenter med sina studier. Det kan vara allt ifrån föreläsningar om studieteknik eller uppsatsskrivande samt skrivarstugor. Utöver dessa typer av event ansvarar Utbildningsutskottet för programavslutningarna för nyexaminerade studenter inom politices kandidat- samt fred- och konfliktvetarprogrammet.

Journalistklubben

Under Utbildningsutskottets ansvar ligger även tillsättandet av posten för representant till Journalistklubben, ett samarbete mellan Lupef och Statsvetenskapliga institutionen. Tillsammans organiseras ett mentorskapsprogram för journalistikintresserade. Posten syftar till att vara en kontinuerlig del av Journalistklubben för att samarbetet ska bli det bästa möjliga. Läs mer om Journalistklubben på deras Facebooksida.

Utlandsstudie- och praktikbloggen

Utskottet ansvarar även för Utlandsstudie- och praktikbloggen, där olika lupefare på praktik eller utbyte skriver om sina erfarenheter av sin praktikplats eller värdnation. Varje termin uppdateras bloggen löpande av flera olika studenter. Nedan finner du de senaste inläggen från bloggen.

  • Hej!  Mitt namn är Klara och jag läser kandidatprogrammet utvecklingsstudier med inriktning statsvetenskap vid Lunds universitet. Just nu befinner jag mig i i Bologna, Italien och läser jag min fjärde termin här vid Bologna University. […]
  • Hej bloggen
  • Hallo!  Mitt namn är Julia och jag läser kandidatprogrammet i sociologi vid Lunds universitet. Jag är just nu på min fjärde termin och den kommer jag läsa här i Utrecht, Nederländerna, på Utrecht University. Terminen […]

Läs fler inlägg