Reseutskottet

Syfte och ändamål

Lupef reseutskott arrangerar varje termin resor för föreningens medlemmar till platser av politiskt och ekonomiskt intresse. Som deltagare på resorna får du möjlighet att gå på inplanerade studiebesök, såsom möten med ambassader, ideella organisationer och lokala politiska företrädare. Dessutom ges självklart tid till sevärdheter, restaurangbesök och ibland en kortare utflykt. Det är ett fantastiskt sätt att lära känna nya härliga Lupefare, lära sig mer om relevanta samhälleliga frågor och få nya inspirerande erfarenheter. Exempel på resmål har under de senaste åren varit Minsk, Jerevan, Haag, Istanbul, Kiev, Belgrad och Moskva. Emellanåt har utskottet även arrangerat resor till närmre destinationer i Sverige och Danmark.

Engagemang som medlem

Reseutskottet är utskottet för dig som är nyfiken på din omvärld, vill utvecklas av nya upplevelser och få chansen att knyta internationella kontakter! Som medlem i utskottet kan du komma med idéer och visioner om resmål och upplägg men framförallt kan du ansöka om att vara med i en projektgrupp inför en resa. Projektgrupperna planerar resorna – alltifrån research och mötesbokning till att hantera boende och transport. Dessutom får projektgruppen alltid garanterade platser på resan de planerar!

Hur kommer jag med på en resa?

I god tid innan resan äger rum publiceras information på Lupefs Facebooksida om hur man anmäler sig. Endast medlemmar i Lupef har möjlighet att åka med.