Samhällspolitiska utskottet

Syfte och ändamål

LUPEF:s samhällspolitiska utskott, i folkmun kallat Sampol, verkar för att stimulera politisk och ekonomisk debatt samt ge medlemmarna möjlighet att fördjupa sina kunskaper i vissa samhällspolitiska ämnen. Det görs främst genom att utskottet arrangerar föreläsningar, diskussioner och debatter för att belysa olika samhällspolitiska områden. Till evenemangen bjuds både organisationer och sakkunniga in för att lära ut om sin expertis. Evenemangen är i regel kostnadsfria och även icke-medlemmar är välkomna! För att hålla dig uppdaterad om utskottets verksamhet och inte missa några evenemang – följ LUPEF:s sociala kanaler!

Exempel på evenemang som utskottet arrangerat de senaste åren

  • Filmvisning samt efterföljande samtal med regissören till filmen The Swedish Theory of Love med dess regissör Erik Gandini.
  • Föreläsning samt frågestund med Storbritanniens vice ambassadör i Sverige
  • Föreläsning, panelsamtal och boksignering med författaren Lena Andersson om hennes böcker – i samband med lanseringen av Sveas son samt Om falsk och äkta liberalism
  • Livepoddar i samarbete med Sveriges Radio – Det Politiska spelet, Europapodden och USA-podden
  • Debatt i samarbete med S-studenter – samtliga partipolitiska studentförbund fick säga sitt angående EU-valet
  • Panelsamtal i samarbete med riksdagen och UPF
  • Panelsamtal med riksdagens utrikesutskott gällande nedrustning och svensk försvarspolitik
  • Valvakor i samarbete med statsvetenskapliga institutionen vid Lunds universitet
  • Workshop med RFSU – Bodyrights 2030

Engagemang som medlem

Som aktiv i utskottet får du förutom en härlig gemenskap en lärorik hobby. I utskottet är alla välkomna med idéer och visioner. Den som önskar får ta del i allt från att kontakta och bjuda in intressanta personer och planera upplägg till val av lokal och logistik under själva evenemanget.

Vill du gästa oss?

Vi har koll på det mesta när det gäller att planera och arrangera evenemang i Lund. Jobbar du på en organisation inom samhällspolitiska frågor i någon form och vill nå ut till politiskt och ekonomiskt intresserade studenter? Eller har du intressant forskning du vill berätta om? Tveka i så fall inte att höra av dig till utskottsansvarig på sampol@lupef.se.